Konfirmandundervisning – hjemmeopgave onsdag d. 25. november 2020

Kære konfirmander fra Hurup Skole

Når vi mødes i konfirmandstuen i næste uge, skal vi blandt andet tale om de ting, I har arbejdet med hjemme de sidste par uger – samfundssind, næstekærlighed og bønnen Fadervor, som vi også talte om, da I var her første gang.

I dag vil jeg bede jer læse fortællingen om den barmhjertige samaritaner igen. I finder den i Lukasevangeliet kapitel 10, vers 25 – 37 – det er på side 1361 i jeres bibel.

Når I har læst den skal I tænke over følgende:

  1. Hvem er din næste?
  2. Hvem ville du hjælpe – og hvem ville du IKKE hjælpe? (Ville du hjælpe hvem-som-helst, eller er der nogen, du ville være utryg ved at hjælpe eller bare ikke ville have lyst til at hjælpe?)
  3. Hvem ville du om modtage hjælp fra – og hvem ville du IKKE modtage hjælp fra? (Hvis du for eksempel var væltet på cyklen en aften, cykelhjulet var ødelagt, din mobiltelefon var faldet ud af lommen og gået i stykker, da du væltede, og du ikke rigtig kunne støtte på foden og gå hjem – ville du så tage imod hjælp/et lift fra hvem-som-helst eller er der nogen, du ville være utryg ved at modtage hjælp fra?)

Send mig dine svar på maci@km.dk senest på mandag d. 30/11 – og fortæl mig også, om du har været i kirke siden sidst (hvor og hvornår).

Jeg glæder mig til at se jer i konfirmandstuen igen på onsdag d. 2/12.

/Maja