Konfirmandundervisning – hjemmeopgave 20. januar 2021

Kære konfirmander

Vi arbejder videre med “Menneskesønnen”, hvor I i denne uge skal læse kapitel 4 og 5.

Når I har læst kapitlerne, skal I i jeres notesbog besvare følgende:

  • Vælg et billede, som i særlig grad sagde dig noget – fx et billede som gav særlig god mening for dig, undrede dig, provokerede dig eller bevægede dig. Skriv om billedet og hvad det satte i gang hos dig (husk at notere sidetal og en kort beskrivelse af billedet, så jeg kan finde det i bogen).
  • Noter eventuelle spørgsmål til kapitlerne.
  • De historier, Jesus fortæller, og de handlinger, han gør, fortæller og viser os noget om, hvad Gudsriget er. Gudsriget er ikke bare noget, der vil komme engang, men noget, der allerede er blandt os mennesker. Noget, der vokser og får plads i verden, når vi giver plads til hinanden og til godheden og kærligheden. Tag udgangspunkt i dig selv – hvad kan DU gøre, lige nu og her, for at hjælpe Gudsriget på vej? Kender du for eksempel nogen, der sidder alene og kunne bruge et opkald eller en sms? Eller måske endda et brev? Find et sted, hvor DU kan gøre en forskel for et andet menneske lige nu i dag – og skrive i notesbogen, hvad det er.

Fordi kristendom ikke bare er ord, men i høj grad også handlinger, vil det være rigtig fint, hvis du også gør den ting, du har skrevet om – og dermed gør en forskel for det andet menneske 🙂

Husk også at skrive i din notesbog, om du har været til gudstjeneste siden sidste uge (hvor og hvornår).

Hvis I har spørgsmål eller andet, er I som tid velkomne til at kontakte mig 🙂

/Maja