Sogneaften i konfirmandstuen i Boddum onsdag den 29. januar kl. 19.00 med naturfotograf Susanne Worm og hendes billeder.

Begivenhedsdetaljer

  • onsdag | 29. januar 2020
  • 19:00

Susanne Worm fortæller om sig selv:

Jeg er født på Mors med udsigt til Limfjorden og Thy. (I marts 2018 flyttede jeg til det dejlige område ved Lodbjerg) En skøn udsigt, der sammen med åbne marker, solnedgange og årstidernes skiften har været en daglig fryd for øjet og sjælen. Adskillige timer er brugt ved fjorden i kraft af min passion for lystfiskeri. I den forbindelse sneg lommekameraet sig med i inderlommen og med tiden blev det næsten en lige så stor fornøjelse at præsentere fangsten eller stemningen på bedste vis, som at fiske. Kameraet blev dog opgraderet med tiden og med den tog jeg på opdagelse. For det blev en opdagelse og en nysgerrighed, der blev vakt.  Mange skønne stunder i naturen er det blevet til og tilegnelse af viden om det unikke plante-og dyreliv. En sommerfugl er ikke bare en sommerfugl..

Mine foretrukne områder er den rene natur i landskab og makro. I landskabet er der en passion for Thy og Vesterhavet. Ikke mindst det oprørte hav og ustadige vejr. Her fornemmer man virkelig elementernes  kraft og hvor ”lille” man er i den sammenhæng.  Jeg finder lige stor glæde i at fotografere de små vilde blomster, edderkoppen i sit spind som storheden i landskabet.

Nogle dage er der ikke et bestemt mål og billeder opstår spontant, af det jeg kommer forbi. Morgenlyset er dog noget af det skønneste og bidrager med en dejlig stemning til næsten alle former for motiver. Af årstider er efteråret en særlig tid at komme ud og fange stemningen i. Det at komme ud og fotografere giver meget til både fysikken og psyken. Det er selvfølgelig altid godt for kroppen at få sig rørt, men mentalt giver det et “fri rum”, hvor alle mulige tanker for en stund er som blæst væk. Det giver samtidig en form for positiv energi og en tilstand, som man til tider kan ”leve” længe på. Det er fantastisk, at man med sin tilstedeværelse er i stand til at fastfryse et øjeblik. Et øjeblik der måske kun varede få sekunder